Home

Mcq on Circulatory system of earthworm

The earthworm has a closed circulatory system. This means that the blood is confined to blood vessels and its blood is recirculated so it gets maximum use. Take this quiz to learn more about the circulatory system of the earthworm Circulatory System MCQ Question with Answer A earthworm . B leech . C lung fishes . D insects . View Answer Discuss. Correct Answer : D. Share this question with your friends. Question No : 6 Pacemaker of the heart is . A S.A. node . B A.V. node . C A.V. septum . D LA. Septu

Earthworm : Earthworm Circulatory System Qui

Circulatory System MCQ Question with Answer PDF Download

Earthworms multiple choice questions and answers MCQ

Circulatory system of the earthworm: In earthworm, the blood vascular system is of closed type. Blood vascular system is different in first 13 segments as regards to number, arrangements and nature of blood vessels. It comprises of the blood vessels, hearts, loops, blood capillaries and the blood glands Circulatory System : In the body of earthworm there are two median longitudinal vessels. The dorsal longitudinal vessel runs above the alimentary canal. The ven-tral longitudinal vessel runs below the alimentary canal. The dorsal vessel is contractile and blood flows forwards in it 250+ TOP MCQs on Human Circulatory System and Answers ; 250+ TOP MCQs on Body Fluid and Circulation - Circulatory Pathway Types & Answers ; 250+ TOP MCQs on Disorders in Circulatory System and Answers ; 250+ TOP MCQs on Chemical Control and Coordination - Human Endocrine System and Answers ; 250+ TOP MCQs on Human Excretory System and Answer Jul 30,2021 - Test: Circulatory System In Humans | 5 Questions MCQ Test has questions of Class 10 preparation. This test is Rated positive by 89% students preparing for Class 10.This MCQ test is related to Class 10 syllabus, prepared by Class 10 teachers MCQs on Earthworm Digestive System : 1. The earthworm is placed under the group. 2. The parasite found in the seminal vesicle of earthworms are. 3. The typhlosole in earthworm is related to. 4. Colour of the body in earthworms is due to the presence of

Test: Earthworm- 1 10 Questions MCQ Tes

(d): Circulatory or blood vascular system of earthworm is a closed system consisting of blood vessels and capillaries which ramify to all parts of the body. Blood is composed of fluid plasma and colourless corpuscles, physiologically comparable to the leucocytes of the vertebrates Circulatory System. Blood-vascular system is open and lacunar type. Body cavity contains blood, which bathes viscera in it therefore known as haemocoel. Blood-vascular system consists of a tubular heart, a blood vessel called anterior aorta and a system of ill- defined blood spaces or sinuses. Fig. Blood vascular system of Cockroach. All these functions are performed by the circulatory system. The system in which blood is circulated throughout the body is called circulatory system. Circulatroy system may be open or closed. Close circulatroy system as discovered by Wiliam Harvey (1628) The circulatory system of earth­worm is very elaborate and formed by closed tubes or blood vessels. 10. Excretory System of Pheretima: Excretory organs of earthworm are the nephridia. 11. Nervous System of Pheretima: The nervous system of Pheretima is well developed. It comprises of a central nervous system, peripheral nerves and receptor.

Circulatory system of earthworm Zoology The Biology Note

  1. the subneural vessel which carry the blood back behind the hearts and back to the dorsal vessel along the. parietals of segment 12 and later segments. Note that, as in humans, the circulatory system of earthworms is a closed system - blood can complete a whole. circuit whilst remaining confined within blood vessels
  2. ation pattern suggested in Standard 11 by CBSE, NCERT and KVS. Multiple Choice Questions for important part of exams for Grade 11 Biology and if practiced properly can help you to.
  3. g in Annelida
  4. Earthworms have closed circulatory system. They have a very well developed system of blood vessels.Link to the online chapter test :https://onlinenbt.com/str..

Circulatory System of Earthworm - QS Stud

Circulatory System in Earthworm - Zoology Note

Mcqs Branches of Science Animals Reproduction Circulatory System Digestive System Diseases Excretory System Hormones Micro Organisms Nervous System Plants Reproduction Respiratory System Scientific Discoveries Sense Organs-Ear Sense Organs-Eye Sense Organs-Nose Sense Organs-Skin Sense Organs-Tongue Vitamins Qui A comprehensive database of more than 47 circulatory system quizzes online, test your knowledge with circulatory system quiz questions. Our online circulatory system trivia quizzes can be adapted to suit your requirements for taking some of the top circulatory system quizzes Breathing and Exchange of Gases MCQ. Digestion and Absorption MCQ. Plant Growth and Development MCQ . Body Fluids and Circulation MCQ/Objective questions Chapter 17 Class 1 1 Biology/Circulatory system . Ref: Chapter 18 Pharyngeal nephridia of earthworm occur in segments a) 3,4 and 5 b) 4,5 and 6 c) 5,6 and 7 d) 6,1 and 8 47 Open circulatory system is not of physiological hindrance in cockroach because a) Heart is simple but chambered b) Blood is colorless c) Excretion occurs through Malpighian tubule Test your knowledge with MCQ Questions for Grade Biology, Multiple Choice Questions with Answers & improve your marks in your Exams. ICSE MCQ, Practice Multiple Choice Questions for Clas

Circulatory System of Earthworm - Entrance

Free PDF Download of CBSE Class 10 Science Chapter 6 Life Process Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions for Class 10 Science with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 10 Science Life Process Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level. Class 10 Science MCQs [ The earthworm has a closed circulatory system. An earthworm circulates blood exclusively through vessels. There are three main vessels that supply the blood to organs within the earthworm. The ventral blood vessels are responsible for carrying blood to the back of the earthworm's body. So the correct answer is A Multiple Choice Questions 1. Find out incorrect sentence (a) Protista includes unicellular eukaryotic organisms (b) Whittaker considered cell structure, mode and source of nutrition for classifying the organisms in five kingdoms (c) Both Monera and Protista may be autotrophic and heterotrophic (d) Monerans have well defined nucleus Soln Find detailed video answer solutions to concise-biology-middle-school-8 the-circulatory-system multiple-choice-questions-mcq questions taught by expert teachers. Access free tutor videos and make learning fun on LIDO learning Circulatory System MCQs and Answers with FREE PDF. November 17, 2019 by My_India. Download as PDF. 1. RBCs do not occur in (a) frog (b) cow (c) camel (d) cockroach. 2. Breakdown product of haemoglobin is (a) bilirubin (b) iron (c) biliverdin (d) calcium. 3. Child death may occur in the marriage o

Circulatory System: MCQ! Quiz - ProProfs Qui

Phylum Echinodermata - Multiple Choice Questions (MCQs) 1. What does the term echinoderms mean. 2. The terrestrial species of Echinodermata is. D. None of these. 3. The echinoderms are related to chordates by their similarity in the development of Circulatory System An earthworm has a closed circulatory system that uses vessels to send blood through its body. There are five aortic arches throughout his body that serve as pumps. The dorsal vessels take blood from the back of his body to the front, and the ventral vessels take blood the other direction, from front to back. Smalle Topicwise Questions - Circulatory System. 1. Which of the following are the possible blood groups of the offspring of the parents with blood group O and AB? Answer (b). 2. White blood cells act. Answer (a). 3. In which one of the following is extra blood stored and is released when shortage occurs

Earthworm - Circulatory System. The earthworm like many more complex organisms has a closed circulatory system, meaning that its blood is confined to blood vessels and its blood is recirculated so it gets maximum use. An earthworm has neither lungs nor gills but uses its body's great surface area to absorb oxygen from the soil •Blood Vascular System:• Pheretima exhibits a closed type of blood vascular system,consisting of blood vessels, capillaries and heart. Due to closed circulatory system, blood is confined to theheart and blood vessels. Contractions keep blood circulatingin one direction.• Smaller blood vessels supply the gut, nerve cord, and thebody wall

The Circulatory System: Multiple-Choice Question

  1. Wonder how many hearts an Earth worm have and How Blood flows in Cockroach with out Bl..
  2. The circulatory system of earthworm is a complicated system of closed tubes. The blood circulating in these vessels consists of a liquid plasma and a number of colourless amoeboid cells called corpuscles. The red colour of the blood is due to the pigment hae­moglobin which remains dissolved in the plasma. There are no red blood corpuscles
  3. 17) Excretory organs of an earthworm are a)Nephridia b)Flame cells c)Malphigian d)Green glands . 18) In earthworm ,pharyngeal nephridia occur in segments a)4,5 and 6 b)5,6and 7 c)6,7 and 8 d)3,4 and 5. 19) The clitellum or cingulum in earthworm is present i
  4. The mucus on the skin of the earthworm dissolves air which is taken in and circulated by the circulatory system of the worm. The worm's skin must be moist because the moistness creates the mucus type texture on the skin which is required to take in the air from the outside
  5. Cardiovascular system of the earthworm. Earthworms have a closed circulatory system, in which blood is transported through a closed network of blood vessels. The three major parts of the earthworm's circulatory system include the ventral blood vessel, the dorsal blood vessel, and five pairs of aortic arches. The ventral blood vessel takes blood.
  6. There are 2 broad types of circulatory systems, open and closed. An open system is characterized by a tube or sac-like heart that pumps a circulatory fluid called hemolymph to different regions of the organism. Hemolymph contains both blood and lymph, a fluid that bathes the cells. In a closed circulatory system, blood remains separate from lymph

Multiple Choice Questions on Phylum Annelid

The circulatory system in the earthworm A) is absent since all respiration is across the epidermis. B) has a dorsal vessel as the main pumping organ. C) has no pumping structure but depends on the action of body muscles to move the blood. D) has five pumps that circulate blood first to the gills and then to the rest of the body Check the below NCERT MCQ Questions for Class 11 Biology Chapter 7 Structural Organisation in Animals with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 11 Biology with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided Structural Organisation in Animals Class 11 Biology MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well

Transport Biology MCQs. 31. Pulling upward of water and dissolved minerals towards the leaves through the xylem tissue is called. C. Ascent of sap. D. All of these. 32. Pressure flow theory was proposed by. C. Vander wall The circulatory system of earthworm is closed type that is made up of blood vessels and capillaries that are fork out all over the body. The plasma and corpuscles make up the blood and it has multiple hearts. The earthworm is a hermaphrodite and reproduction is strictly sexual. The nephridia is distinguished into three types namely, pharyngeal. histology 700 multiple choice questions pdf histopathology techniques mcq pdf mcq histology 2nd year histology review 2000 multiple choice questions and referenced answers junqueira's basic histology test bank pdf histopathology quiz questions and answers histology questions for medical students histopathology and cytology mcq

Phylum - Annelida MCQ Question with Answer PDF Download

Circulatory System Another important organ system is the circulatory system. The earthworm has a closed circulatory system. An earthworm circulates blood exclusively through vessels. There are three main vessels that supply the blood to organs within the earthworm. These vessels are the aortic arches, dorsal blood vessels, and ventral blood. Multiple Choice Questions on Phyllum Porifera for NEET Pdf: 1. The pathway of entering and coming out of water in sponges is_____ (a) Water vascular system (b) Canal system (c) Feeding current (d) Circulating current Answer: B. Read : MCQ on Phylum Annelida . 2. The spongocoel in Leucosolenia is lined by_____ (a) Amoebocytes (b) Scleroblast Earthworm Dissection Page 3 of 3 10. Use a dissecting needle to spread the skin apart and pin it to the tray (see diagram). Continue cutting and pinning until the earthworm is completely opened from anterior to posterior end. 11. The earthworm has a tube within a tube body plan. The digestive system extends from mouth to anus

Animal kingdom notes for neet ( short notes for online education ) Chapter 4 class 11. digestive, circulatory and reproductive system. Open circulatory system- blood is pumped out of heart and cells and tissue are directly bathed in it. Closed circulatory system- blood is circulated through arteries, veins and capillaries The ventral blood vessel (Z) is opposite the dorsal blood vessel, and cannot be seen at this time because the digestive system covers it. Label the diagram (use the letters next to the bold words above) Does the earthworm have a closed or open circulatory system? _____ Digestive System . The digestive system starts at the mouth A large blood vessel runs across the top of the earthworm and this is called the dorsal blood vessel. This vessel contracts and pumps blood around to the aortic arches. There is a further blood vessel on the lower side of the earthworm which is called the ventral blood vessel. An earthworm has a very simple nervous system

Breathing Quiz - MCQsLearn Free Videos Physiology MCQs - Cardiovascular System MCQs on Circulatory System Circulatory System Quiz With Answers Circulatory System Quiz Answers The circulatory system is a complex network of vital units of the body, such as blood, blood vessels, and the heart, which allows blood to circulate nutrients, oxygen. But their hearts and circulatory system aren't as complicated as ours -- maybe because their blood doesn't have to go to so many body parts. Moving around: Worms have two kinds of muscles beneath their skin. The outer layer of muscles are circular muscles, which decrease the diameter but stretch the length of the earthworm's body when. 5 aortic arches. decribe a crayfishs heart. simple pump that recives blood from an open circulatory system through openings callled ositia. describe a frogs heart. three chambers. how does an earthworm exchange gases with enviroment. through its skin. how does a crayfish exhcange gases with enviroment. gills The circulatory system of an earthworm is very similar to other mammals. Earthworms have a closed circulatory system. This means that their blood flows through blood vessels. Not to mention, their blood vessels help process oxygen from breathing through their skin. Oxygen is drawn in by the dorsal blood vessel Earthworm. An earthworm is a tube-shaped, segmented worm found in the phylum Annelida. Earthworms are commonly found living in soil, feeding on live and dead organic matter. An earthworm's digestive system runs through the length of its body. It conducts respiration through its skin. It has a double transport system composed of coelomic fluid.

Play this game to review Circulatory System. An earthworm can exchange gases directly with the environment by _____. Preview this quiz on Quizizz. An earthworm can exchange gases directly with the environment by _____. Chapter 23 Review DRAFT. 10th - 12th grade. 105 times. Biology. 78% average accuracy. 7 months ago. sjsmith1030. 0 Circulatory System - Multiple Choice Test ©Sheri Amsel • www.exploringnature.org Name _____ Date ____

Circulatory System. The earthworm has a closed circulatory system, which means blood circulates exclusively through vessels. There are three main vessels that supply the blood to organs within the earthworm: the aortic arches, dorsal blood vessels, and ventral blood vessels. The aortic arches function like a human heart The circulatory system of earthworm is closed type, as the blood flows only thorough the blood vessels. The blood vascular system of Pheretima posthuma consists of an elaborate system of blood vessels through which blood flows continuously. The blood of earthworm is red in color due to the presence of hemoglobin dissolved in the plasma unlike. Biology Question Bank - 54 MCQs on Circulatory System and Immunity - Answered! Article shared by. 54 Questions with Answers and Explanations on Circulatory System & Immunity for Biology Students. 1. RBCs do not occur in. (a) frog. Image Source: media.showmeapp.com

Circulatory system of Earthworm - Online Biology Note

  1. Practice: Circulatory system questions. This is the currently selected item. Meet the heart! Layers of the heart. Flow through the heart. Two circulations in the body. Lub dub. Layers of a blood vessel. Arteries vs. veins - what's the difference? Resistance in a tube. Putting it all together: Pressure, flow, and resistance
  2. CIE IAL Biology exams from 2022. Exam revision with multiple choice questions & model answers for The Circulatory System. Made by expert teachers
  3. ICSE Class 10th Biology 6 - Circulatory System MCQS. Poor. Average. Good. Excellent. Share your Results: Facebook Twitter Google+ VK. PLAY AGAIN! Reviewer. ShikshaHouse. Date. 2019-03-01. Reviewed Item. ICSE Class 10th Biology 6 - Circulatory System MCQS. Author Rating. 5. March 1, 2019 / by shiksha
  4. Total Quiz Questions=20 Mark/Question= 5 Total Marks=100 Best Cardiovascular System or Circulatory system nursing quizzes. You must try these nursing questions and answers before appearing any nursing interview, staff nurse exam or nursing school exam
  5. P, R, S 13. The circulatory system in arthropods is___ a. Closed circulatory system b. Open circulatory system c. A special type with both open and closed circulatory system d. Circulatory system absent in arthropods 14. Water vascular system, tube feet and calcareous endoskeleton with of ossicles are the characteristic feature of____ a
  6. Human Body MCQ Questions and Answers Quiz. 1. Which is not a part of the circulatory system? 2. Which is responsible for removing waste? 3. The organ system that moves blood throughout the body is. 4. Which system is responsible for bringing food and oxygen to every cell in your body

Earthworm - Circulatory Syste

Find detailed video answer solutions to concise-biology-middle-school-6 the-circulatory-system multiple-choice-questions-mcq questions taught by expert teachers. Access free tutor videos and make learning fun on LIDO learning Multiple Choice Questions on Nutrition; Answers: 1-c. 2-a. 3-b. 4-d. 5-a. 6-a. 7-c. 8-c. 9-a. 10-b. 11-c. 12-d. 13-a. 14-d. 15-c. Tags: animal physiology mcq Blood circulation mcq Circulatory system mcq MCQ on Animal Physiology mcq on Body Fluids and Circulation. Facebook; Twitter; You may like these posts. Previous Post Next Post Follow Us. Body Systems. The earthworm has a dual circulatory system, meaning that its coelom and circulatory system carry food, respiratory gasses, and waste. Its closed circulatory system has five main blood vessels: the dorsal vessel, then ventral vessel, and the subneural vessel, and the 2 lateronueral vessels. The dorsal vessel moves blood to the. Check the below NCERT MCQ Questions for Class 6 Science Chapter 8 Body Movements with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 6 Science with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided Body Movements Class 6 Science MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well Multiple Choice Questions (MCQ) for Nervous System - ICSE Class 10 Biology on Topperlearning. These MCQ's are extremely critical for all ICSE students to score better marks

Summary points on Earthworm digestive and excretory system: The alimentary canal comprises of mouth, buccal cavity, pharynx, oesophagus, gizzard, stomach, intestine and anus. Pharynx lies in the 4 th, 5 th, and 6 th segments. The role of typhlosole is to increase the surface area of absorption The circulatory system of the earthworm acts as the blood vessels, it is dispersed throughout the skin of the worm which helps disperse the blood and carry out nutrients. The digestive system has the crop which holds the food, and the gizzard that digest it. After digestion, the blood takes the nutrients and disperses it so that the worm gets. Questions and Answers ( 2,593 ) Quizzes ( 46 ) The Circulatory System. Open vs. Closed Circulatory Systems. Components of the Circulatory System. Animals with Closed Circulatory Systems. The Human. The Earthworm Circulatory System. Now that we know the difference between an open and a closed system, let's explore the earthworm, an invertebrate. Its circulatory system consists of (1) two. (a) water vascular system (b) canal system (c) open circulatory system (d) circulatory system. 4. If Hydras is cut into three pieces,the middle one will grow and form (a) both sides (b) oral side (c) pedal dise side (d) none above but only tentacles. 15. Cnidaria is characterised by (a) nematoblasts (b) coelenteron (c) tissue level of organisatio

250+ TOP MCQs on Human Circulatory System and Answer

  1. The mucous in the earthworms skin helps the earthworm take the oxygen into the body and goes to the circulatory system were the oxygen goes to the heart. Then the heart pumps out the oxygenated blood to the head are of the earthworm. Every time that the earthworm moves, the blood is pushed back as well as carbon dioxide
  2. Earthworm Circulatory System The blood system is a closed system, meaning that they have blood vessels through which the blood flows. There are two main longitudinal blood vessels, a dorsal one and a ventral one, as well as three smaller longitudinal vessels, two lateral neural vessels and one sub-neural vessel
  3. Related Mcqs: _____ are the first group of invertebrates which have developed a closed circulatory system. A. Nematods B. Annelids C. Arthropods D. Molluscs..
  4. Figure 31.2 In (a) closed circulatory systems, the heart pumps blood through vessels that are separate from the interstitial fluid of the body. Most vertebrates and some invertebrates, like this annelid earthworm, have a closed circulatory system. In (b) open circulatory systems, a fluid called hemolymph is pumped through a blood vessel that empties into the body cavity
  5. Respiratory system of Earthworm. There are no special respiratory organs in earthworm. Exchange of respiratory gases takes place through the thin moist body wall. In the body wall there is extensive system of blood capillaries. The respiratory pigment hemoglobin is dissolved in the plasma of the blood. Hemoglobin carries oxygen from the blood.
  6. 12. Name the parts of the nervous system of an earthworm. _____ The CNS consists of a bilobed brain (cerebral ganglia, or supra-pharyngeal ganglion), subpharyngeal ganglia, circum-pharyngeal connectives and a ventral nerve cord. Earthworms' brains consist of a pair of pear-shaped cerebral ganglia..
  7. The dorsal vessel system is responsible for supplying blood to the front body part of the earthworm while the ventral supplies blood to the back. The Heart As A Supplier of Oxygen. As an earthworm moves through moist soil it grabs air from the moisture through its respiratory skin and processes it into the circulatory system through blood vessels

Test: Circulatory System In Humans 5 Questions MCQ Tes

  1. The nervous system of an earthworm is composed of a primitive brain of fused ganglia, a ventral nerve cord, and peripheral nerves. Impulses from the earthworm's sensory cells are transmitted by the peripheral nerves to certain parts of the body and proper responsive movements are coordinated
  2. Free download in PDF Circulatory System Multiple Choice Questions (mcqs) & Answers for competitive exams. These Circulatory System Objective Questions with Answers are important for competitive exams of Biology, Life Science, Zoology and other Board Exams etc. These short solved questions or quizzes are provided b
  3. quiz circulatory system multiple choice questions and answers pdf learn o level biology online courses circulatory system quiz questions and answers circulatory system organ transplantion and rejection white blood cells double circulation in mammals blood clotting o level biology for biology degree
  4. Like humans, earthworms have a closed circulatory system (the item labeled 5 in the photo is a ventral blood vessel which is part of the circulatory system.) This is advantageous over the open circulatory system of lesser evolved creatures such as many of the mollusks
  5. Closed Circulatory System. Unlike most mollusks, annelids have a closed circulatory system. In a closed circulatory system, blood is always contained within blood vessels. The annelid circulatory system includes two major blood vessels that run the length of the worm: the dorsal blood vessel along the top and a ventral blood vessel along the.
  6. The term earthworm is commonly assigned to certain worms in the class Clitellata in the phylum Annelida. Annelid worms are distinguished from other important worms like nematodes by having a coelum or true body cavity, a circulatory system, and a body divided into segments
  7. The circulatory system is a closed circulatory system, meaning that the blood remains within the blood vessels (in an open system, the blood bathes the body organs for at least part of its journey). Earthworms live in the soil, working their way through it to ingest and digest organic matter within the soil

300+ TOP MCQs on Earthworm Digestive System and Answer

CliffsNotes study guides are written by real teachers and professors, so no matter what you're studying, CliffsNotes can ease your homework headaches and help you score high on exams A circulatory system is classified as either open or closed. In open circulatory systems, blood exits vessels and flows into large cavities that perfuse the tissues to be irrigated. In closed circulatory systems, blood circulates only within blood vessels and through the heart. Image Diversity: closed circulatory system open circulatory system Earthworm Digestive System · Transcription in Eukaryotes · Neural Communication · Chromosome Structure · Artifical Hybridization · Symptoms of Hyperthyroidism in Females · Stress Hormone · Apomixes · Species Diversity · Haemophilia Multiple choice questions and answers on transport MCQ questions PDF covers topics: Transport in. Earthworm - Phylum Facts. Endocrine System of the Earthworm. The Earthworm is one of the most common annelids. It also has a very similar Endocrine System as the leech. The earthworm includes both a seminal vesicle and a seminal receptacle just like the leech. This is because, like the leech, the earthworm is a hermaphrodite In (a) closed circulatory systems, the heart pumps blood through vessels that are separate from the interstitial fluid of the body. Most vertebrates and some invertebrates, like this annelid earthworm, have a closed circulatory system. In (b) open circulatory systems, a fluid called hemolymph is pumped through a blood vessel that empties into.

Earthworm - Morphology, Diagram and Anatomy of Earthwor

Earthworms, dues paying members of the phylum annelida, do in fact have closed circulatory systems. Or to be more correct, they have a sort of dual open and closed system. Reason would not be my word of choice because there really isn't a reason.. Answers Sdocuments2Questions on Blood; Multiple Choice Questions on Circulatory System; MCQ Quiz on Blood; MCQ Quiz on Erythrocyte; Answers: 1. c) 3 to 7 days 2. a) neutrophils 3. b) basophil 4. a) neutrophil 5. Multiple Choice Questions on Haematopoietic System ~ MCQ Objective questions will help you to revise the topics while als Open circulatory system- blood is pumped out of heart and cells and tissue are directly bathed in it. Closed circulatory system- blood is circulated through arteries, veins and capillaries. The animals in which cells are arranged in two embryonic layer, external ectoderm and internal endoderm are called diploblastic Free download in PDF Circulatory System Multiple Choice Questions (mcqs) & Answers for competitive exams. These Circulatory System Objective Questions with Answers are important for competitive exams of Biology, Life Science, Zoology and other Board Exams etc. These short solved questions or quizzes are provided by Gkseries